DEĞERLER EĞİTİMİ ARALIK/OCAK/ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİMİZ

-Rehberlik Servisi

-E-twinning  Kulübü

-Bilişim Kulübü

YARDIMSEVERLİK (18 ARALIK/19 OCAK)

Değerler kulübünün  sorumlu öğretmenleri YARDIMSEVERLİK konusunun önemi,hayatlarımızdaki yeri, ve o ay boyunca okulda yapılacak olan etkinliklerle ilgili 5 öğrenciden oluşan bir ekip oluşturulur ve bu

5 sorumlu öğrenci ilgili ayın 1.haftası içerisinde aşağıdaki 5 dakikalık sunumu tüm sınıflarda  uygular.(18/22ARALIK)

SİNEMA KULÜBÜ: Belirlenen öğrencilerle YARDIMSEVERLİK konulu YUKARI BAK. filmi izler ve filmin üzerine öğrencilerin düşüncelerini alarak filmin tahlili yapılır.( 18/22 ARALIK

HAFTASI)(MUSTAFA DOĞANAY)

OKUMA KULÜBÜ: Belirlenen öğrencilerle YARDIMSEVERLİK konulu SÜPER GAZETECİLER isimli  kitap okunarak,öğrencilerle birlikte kitap tahlili yapılır.(18 ARALIK/ 19 OCAK HAFTASI )(BELGİN AKAR)

FOTOGRAF KULÜBÜ: Öğrencilerin bu süre zarfı içerisinde etraflarında farkettikleri  (okul,aile ortamı,yada kurgu şeklinde)YARDIMSEVERLİK konusuna uygun anları fotoğraflamaları istenir.(18 ARALIK/SON TESLİM 19 OCAK))(MUSTAFA SARITEN)

GEZİ KLÜBÜ: Rehberlik komisyonunca belirlenecek olan bir kuruluşa (çocuk esirgeme,yaslı bakım evi gibi) seçilecek olan öğrencilerle ziyaret,yardım paketleri yada okulda yapılacak olan bir yardım kampanyası veya düzenlenecek olan kermes ile deprem bölgesinde ki okul yada kurumlara bağış yapılması planlanacak.( AYIN SON HAFTASI)(BURCU ÇOKGORMEZ)

REHBERLİK SERVİSİ:  ÖNERİ!!! Sultanbeyli sosyal yardımlaşma vakfı müdürlüğüyle iletişime geçilip,bir sosyal hizmet sorumlusu  yada müdürlük yetkilisi okula davet edilip söyleşi ve sunum yapılabilir(15/19 OCAK HAFTASI) (MELİKE/AYSEGÜL)

GÖRSEL SANATLAR KULÜBÜ:  Ayın son haftasında ay boyunca yapılan tüm etkinliklere ait fotoğrafların (SİNEMA,OKUMA.GEZİ,FOTOGRAF ÇALIŞMALARI,VARSA YARIŞMA,YARDIM KAMPANYASI,YAPILACAK SÖYLEŞİDEN GÖRÜNTÜLERE AİT TÜM GÖRSELLER) okul panolarında sergilenmesini sağlar.(22/26 OCAK HAFTASI))(NESRİN BAHAR)

ETWİNNİNG KULÜBÜ: Ay  boyunca YARDIMSEVERLİK değeri ile ilgili yapılan tüm çalışmaların paylaşımını  gerçekleştirir.(22/26 OCAK HAFTASI) (DERMAN BAHAR)

BİLİŞİM KLÜBÜ: Her aya ait değerle ilgili afiş ve tasarım çalışması hazırlar..(18 ARALIK SON TESLİM) Ay sonunda okul web sitesi ve sosyal medya hesaplarında yapılan çalışmalarla ilgili resim ve video yüklemesi yapar.(22/26 OCAK HAFTASI)(SEDA KİBAR)

HER AY YAPILACAK OLAN ÖĞRENCİ YARIŞMASI: Öğrencilerden yardımseverlik konulu slogan oluşturması ve bunu görsel olarak tasarlaması istenir. Dereceye giren öğrencilere ödüller verilir..ve kazanan sloganlar okul panosu,web sitesi ve sosyal medyada paylaşılır. YARIŞMANIN İLANI (18

ARALIK—TESLİM 15 OCAK—YARIŞMA SONUC VE DUYURULMASI 19 OCAK) (DEGERLER KULÜBÜ SORUMLU ÖĞRETMENLERİ)

UYGULAMA ŞEKLİ

DEGERLER PANOSU (Değerler kulübü öğretmenlerince)HER AYIN İLK HAFTASI O AY Kİ DEĞERE AİT

GORSELLER SLOGANLAR VE AFİŞLERİ VE VARSA YAPILACAK OLAN YARIŞMAYA AİT BİLGİLERİ PANODA PAYLAŞIR.(18 ARALIK)

AYNI HAFTA BELİRLENEN ÖĞRENCİLER SINIFLARI DOLAŞARAK DEĞERLE İLGİLİ VE O AY YAPILACAK

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ KISA BİLGİLENDİRME VE SUNUMLAR YAPAR.HER SINIF ÖĞRETMENİ MUTLAKA

KENDİ SINIFINDA İLGİLİ AYA AİT OLAN DEĞERLE İLGİLİ MUTLAKA ANLATIM YAPMALI VE OKUL

İÇERİSİNDE YAPILACAK OLAN ETKİNLİKLERE ÖĞRENCİLERİ TEŞVİK ETMELİDİR.OKUL İDARESİ YADA

REHBERLİK SERVİSİ MUTLAKA ÖNCEDEN ÖĞRETMENLERİ O AY YAPIALCAK OLAN ÇALIŞMALARLA

İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ALIR,YADA EVRAK OLARAK ÖNCESİNDE BİLDİRİR.(18/22 ARALIK HAFTASI)

HER AYA AİT OLAN DEGER KONUSU VE YAPILACAK OLAN ETKİNLİKLER OKUNACAK KİTAP VE

İZLETİLECEK  FİLM VE İŞLEYİŞE AİT BELİRLEME TOPLANTISI DEGERLER KULÜBÜ SORUMLU

ÖĞRETMENLERİYLE HER AYIN SON HAFTASI YAPILARAK  ,PLANLAMA VE İŞLEYİS,GEREKLİ BAĞLANTILAR,VARSA YARIŞMALAR VE ÖDÜLLER OKUL İDARESİNCE PLANLANIR VE ORTAK KULÜPLERİN SORUMLU ÖĞRETMENLERİNE BİLDİRİLİR.

23-02-202423-02-202423-02-202423-02-202422-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-2024

Yayın: 23.02.2024 - Güncelleme: 23.02.2024 14:44 - Görüntülenme: 37